marți, 29 aprilie 2014

Cum se elimina virusul Politia Romana (ultima versiune).

Cunoscut la noi în țară sub denumirea de virusul Politia Română, acest tip de virus este un Ransomware - malware care restricționează / blochează accesul utilizatorului la calculator. Acesta, printr-un mesaj care apare pe desktop ne informează că suntem acuzați de vizualizarea, stocarea și / sau a materialelor pornografice cu conținut interzis, drept urmare calculatorul nostru este blocat din motive de securitate. Pentru ca acesta să fie cât mai credibil virusul Poliția Română se folosește de însemnele Poliției, ne arată IP, providerul de internet, țara, localitatea, ba chiar pornește și web cam-ul. Ultima versiune a virusului se pare că este mult mai agresivă, în sensul că nu mai putem elimina infecția prin metoda Safe Mode. Cel puțin această metodă la mine nu a funcționat.

În primul rând, înainte de toate, vreau să vă spun ce metode de eliminare nu au funcționat la mine:
  • Am încercat varianta de eliminare prin Safe Mode, Safe Mode with network, Safe Mode with command prompt - sistemul se încarcă, dar...surpriză - Shutting down....
  • Rulat Avira Antivir Rescue System, Dr Web Live CD, Anvi Rescue CD fără nici un rezultat. (mai era varianta BitDefender Live CD, dar am renunțat).
     1. Cum se elimină virusul Politia Romana fără să reinstalezi sistemul de operare.
  • Download HitmanPro with Kickstart.
  • Stick USB în unitate, dublu click pe HitmanPro exe., din meniul HitmanPro - click pe USB - Install Kickstart.
  • USB stick cu HitmanPro în calculator infectat (dacă este pornit Ctrl + Alt + Del - restart) - boot USB (meniu de boot rapid F2, F8, F12, etc depinde de bios sau modificăm ordinea de boot direct din bios), opțiunea 1 - restart. Imediat după restart, după ce se încarcă sistemul de operare, trebuie să vă apară meniul HitmanPro - scanați / eliminați infecția - restart, verificat  sistemul cu Malwarebytes Anti-Malware respectiv Bitdefender Trojan.Ransom.Ice Generic Removal Tool.

ENJOY!

1 comentarii:

01 12 2014 varianta cu iohannis am scapat cu ccleaner simplu

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More