marți, 25 martie 2014

D-link DIR 600. Instalare/configurare conexiune prin PPOE si DHCP. Prima parte.

sursa
Sunt două metode pentru a instala și configura un Router D-Link DIR 600. Prima metodă, care este și cea mai simplă, constă în a urma indicațiile  după CD-ul de instalare, (CD-ul împreună cu un cablu de rețea vine la pachet cu Routerul) acesta conține toate instrucțiunile de configurare Router D-Link DIR 600. A doua metodă de configurare, sau, să zicem o configurare ceva mai avansată (recomandată) presupune acces prin adresa ip la interfața de configurare a Routerului cu ajutorul unui browser, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome etc. Astăzi, vreau să vă prezint a doua metodă (cu prima metodă vă ramân dator).

Cum se instalează, configurează, un Router D-link DIR 600 prin conectare la interfața de configurare cu ajutorul unui browser.
  •  Instalare, configurare D-link DIR 600 prin PPOE (username / password- RDS, Networx, etc) sau DHCP (IP dynamic - NextGen, etc)
Dacă aveți o conexiune la internet prin PPOE ( username / password - RDS, Networx, etc) trebuie să cunoaşteţi:

- username/password (sunt scrise pe contractul încheiat cu ISP-ul).
- IP alocat de ISP. (numai dacă aveți IP static).

 Dacă nu știți ce IP aveți intrați și verificați aici , sau tastați comanda ipconfig /all în CMD (notați datele care apar la placa de rețea).

Asigurați-vă că nu sunteți conectat la internet (start-panoul de control-conexiuni de rețea și internet-conexiuni în rețea - click dreapta pe conexiunea PPOE - dezactivare - Windows XP, respectiv, start - control panel - network and internet - network and sharing center - change adapter settings - Windows 7).

       1. Scoateți cablul de internet din PC și conectați-l în mufa WLAN (internet) a Routerului. Conectați Routerul la calculator (în spatele Routerului sunt nişte porturi - LAN- 1, 2, 3, 4, - băgaţi cablul de reţea în orice port doriţi). Băgaţi Routerul în priză, așteptați câteva minute.

    2. Deschideți un browser, Mozilla Firefox, Internet Explorer, etc, tastați în bara de adrese   http://192.168.0.1/ , introduceți datele pentru Login to the router. Dacă accesăm pentru prima dată interfața de configurare, setările default pentru D-Link DIR 600 sunt:

- User Name - admin.
- Password - lăsați liber, click pe Login pentru a va conecta.
     3. Tabul Setup (click) din meniul orizontal. În meniul  Internet (click) undeva mai jos scrie Manual Internet Connection Setup (click).
     4. În această secțiune trebuie să facem primele setări pentru a putea să conectăm calculatorul la internet. Cei care se conectează la internet prin PPOE ( username / password-RDS, Networx, etc) trebuie să facă următoarele setări:

- Acces Point Mode.
  • Enabled Access Point Mode - debifat.
- Internet Connection Type.
  • My Internet Connection is - PPOE (username/password).
 -  PPPoE Internet Connection TypeAddress Mode.
  • Address Mode - în funcție de IP alocat de ISP bifați Dynamic IP sau Static IP
  • IP Address - cei cu IP static vor scrie în acest câmp IP-ul.
  • Username - vezi contract încheiat cu providerul de internet.
  • Password - vezi contract încheiat cu providerul de internet.
  • Verify Password - reintroduceți parola.
  • Service Name - liber.
  • Reconnect Mode - Always on.
  • DNS Mode - Receive DNS from ISP.
  • Primary DNS Server - liber.
  • Secondary DNS Server - liber.
  • MTU - 1492.
  • Clone Your PC`s MAC address (click)
  • Mac Address - adresa MAC - se afișează imediat ce ați dat click pe Clone Your PC`s MAC address.
- Save Settings.
     5. Cei care se conectează la internet prin DHCP(IP dynamic - NextGen, etc) trebuie să facă următoarele setări:

- Acces Point Mode. 
  •  Enabled Access Point Mode - debifat.
 - Internet Connection Type.
  •  My Internet Connection is - Dynamic IP(DHCP).
 - Dynamic IP (DHCP) internet connection type.
  • Host Name - Dir - 600.
  • Primary DNS Server - liber.
  • Secondary DNS Server - liber.
  • MTU - 1500.
  • Clone Your PC`s MAC Address (click).
  • Mac Address - adresa MAC - se afișează imediat ce ați dat click pe Clone Your PC`s MAC address.
 - Save Settings.
 Nota: 
  
În funcție de Hardware Version/Firmware Version există posibilitatea să difere puțin interfața de configurare din panoul de control (setările sunt la fel indiferent cu ce Hardware/Firmware vine echipat routerul), eu în material am folosit un Router D-link DIR 600, Hardware Version : Bx, Firmware Version : 2.17. Cele mai noi Firmware-uri D-Link DIR 600 aici pe http://www.dlinkforum.ro/.

ENJOY!!
 

8 comentarii:

Salut,
sunt un ”exploatator” cu cunoștințe medii în domeniul PC. Am conexiune rds + router D-Link DIR-600 (de vreun an). De două zile a ”sucombat” D-Link-ul, nemai reușind să accesez pagina de configurare, sub nici o formă, indiferent câte reseturi i-am dat. La examinare exterioară totul pare OK, LED-urile sesizând conexiunile atăt pe LAN cât și pe WAN, nimic suspect.
Astăzi am început din nou să-l accesez, reușind până la urmă să intru pe el, să-l reconfigurez, dar nu reușesc să-l fac să se conecteze cu rds-ul, prin WAN. Am clonat inclusiv MAC-ul laptopului. Dacă ai o explicație la ce s-ar fi putut întâmpla, poate găsești și o soluție la problema mea.
Momentan folosesc internetul doar direct în PC, cablul rds.
Îți doresc un An nou cu sănătate, bucurii și succese.
La mulți ani!

Pentru postarea anterioară cred că cea mai sugestivă descriere ar fi: D-Link DIR-600 nu mai distribuie internet nici LAN nici WiFi

După restart router ar fi trebuit sa http://simpluit.blogspot.ro/2014/03/cum-se-goleste-memoria-cache-si-se.html. După clone MAC, verifica Address Mode ( bifeaza Dynamic IP - salvează, verifica conexiunea, respectiv bifează Static IP, salvează, verifica conexiunea) și Reconnect Mode ( sa fie bifat Always on, dacă nu merge încercă și cu On Demand sau Manual bifat).

Vezi ce versiune de Hardware Version / Firmware Version ai. Încearcă sa actualizezi Firmware Version de aici http://www.dlinkforum.ro/

Mulțumesc pentru urare. Si eu iți doresc Sărbători fericite alături de cei dragi! La multi ani!

Mulțumesc de sfaturi, chestia cu golitul memoriei cache am aplicat-o dar fără nici un rezultat. După ce am citit sfaturile tale, am mai făcut o încercare, după care am fost nevoit să închid ”sesiunea de lucru”. Când am redeschis laptopul am reluat verificările setărilor de la început iar când am ajuns la status am observat că de această dată este conectat. M-am bucurat nespus și am pus totul la loc, momentan funcționând ”în parametri”. Bănuiesc că i-a priit ultimul restart, de si-a revenit așa spectaculos.
Încă odată La mulți ani!

buna seara,

am un dir 600 fara cd original,el candva a fost setat de fratele meu pentru el. acum as vrea sa il setez pentru mine cu alt nume alta parola dar nu pot accesa http://192.168.0.1/ cu nici un fel de browser.
poate sa ma ajute cineva?

Șterge/golește memoria cache și cookie-urile din browser, vezi aici http://simpluit.blogspot.ro/2014/03/cum-se-goleste-memoria-cache-si-se.html , sau descarca/instalează rulează CCleaner. Vezi IE, dacă tot nu merge instalează alt browser, Chrome, Opera, etc.

Încearcă sa intri pe adresa de configurare cu PC-ul/Laptop-ul cu cablul de internet din Router-PC.

Ar mai fi reset Router dar nu te sfătuiesc....pierzi toate setările din router. Mai bine încerci după câteva zile.

ps. de curiozitate încearcă după tableta/telefon, vezi, merge?

Salut! Am un dir-600 si de 3 zile nu mai da semnal wi-fi... reset , setari peste setari, nu.i pot gasi semnalul cu nici un dispozitiv. Ledul pictogramei de semnal este aprins. Orice sfat e bine venit!

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More