vineri, 14 martie 2014

Cum se face un CD/DVD Bootabil.

În primul rând înainte de a începe condiția de bază pentru a crea un CD/DVD bootabil este să avem  o imagine .iso sau .nrg care să conțină fișierele sau programele de care avem nevoie, un program cu ajutorul căruia să inscripționăm imaginea .iso, etc și bineînțeles un CD/DVD gol. Cei mai multi dintre noi facem un CD/DVD bootabil pentru a instala / reinstala sistemul de operare, (Windows, Linux) dar putem face de exemplu un CD/DVD bootabil care poate să conțină de exemplu utilitare pentru diagnosticarea sistemului, programe pentru recuperări de date, antiviruși , etc.

  • Cum se face un CD/DVD Bootabil cu Nero 7.
Click pe Nero StartSmart, din meniul orizontal - click pe Backup respectiv Burn image to Disc. În fereastra Open, căutăm locaţia / selectăm / deschidem imaginea .iso. În fereastra Final Burn Settings, la Current recorder selectăm unitatea de scriere, respectiv la Writing speed viteza de scriere (viteza cea mai mică) - Burn.
 
  • Cum se face un CD/DVD Bootabil cu CDBurnerXP.
Deschidem aplicația CdBurnerXP, din meniul vertical, click pe Imagine ISO - OK. În fereastra Scrie Imaginea ISO, click pe Explorează, căutam locația / selectăm / deschidem imaginea .iso. La Dispozitiv Țintă alegem unitatea de scriere, respectiv viteza de inscripționare - Inscriptioneaza Discul.
 
  •  Cum se face un CD/DVD Bootabil cu DeepBurner.
Click pe executabilul DeepBurner, click pe Burn ISO image, În fereastra Burn ISO#1, în secțiunea Image file căutam locația /selectăm / deschidem imaginea .iso. În secțiunea Drive respectiv Write speed alegem unitatea de scriere / viteza - Burn ISO. 
  • Cum se face un CD/DVD Bootabil cu ImgBurn.
 Deschidem aplicația, click pe Write image file to disc, Source - căutam locația /selectăm / deschidem imaginea .iso, Destination - selectăm unitatea de scriere, Write Speed - alegem viteza de scriere - Burn ISO.

ENJOY!!


3 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More