marți, 29 aprilie 2014

Cum sa maresti perioada trial de la 30 zile la 360 zile in Windows 7.

Nu cred că mai există niciun secret în ceea ce privește sistemul de operare Microsoft Windows 7. După instalare / reinstalare avem la dispoziție maxim 30 de zile pentru activare. Punct. Pe de altă parte avem câteva comenzi în command prompt pe care le putem folosi pentru a prelungi cele 30 zile pentru activarea produsului cu încă 30 zile, până la un maxim de .......360 zile 

Cum să mărești perioada trial de la 30 zile la 360 zile în Windows 7.

      1. În primul rând trebuie să verificăm câte zile au mai rămas pană la activarea Windows 7.
  • Click dreapta pe Computer - Properties.
      2. Verificăm valoarea SkipRearm din Registry.
  • Start în caseta  text Search programs and files tastați regedit - Enter.
  • Căutați cheia HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SoftwareProtectionPlatform - în partea dreaptă trebuie să avem SkipRearm cu valoarea 0. Dacă nu are valoarea 0, click drepta pe SkipRearm - Modify setăm valoarea 0.
      3. Resetare perioadă trial folosind comanda slmgr -rearm sau slmgr.vbs -rearm x 3.
  • Start în caseta  text Search programs and files tastați command prompt, click dreapta - command prompt - Run as administrator.
  • În fereastra deschisă tastați slmgr -rearm sau slmgr.vbs -rearm - Enter.
  • Restart sistem, după restart verificați câte zile mai aveți pană să activați Windows 7 - click dreapta pe Computer - Properties. Dacă comanda a fost validă, în secțiunea Windows activation trebuie să vă apară mesajul cu 30 days to activate.
  • Puteți folosi această comandă de trei ori. Asta înseamna 30 zile perioada trial al sistemului de operare Windows 7 plus de trei ori comanda slmgr -rearm sau slmgr.vbs -rearm = 120 zile. 
      4. Resetare perioada trial cu schimbarea valori SkipRearm din registry.

Dupa cum ati vazut la punctul 3 putem să folosim  comanda slmgr -rearm de 3 ori pană la un total de 120 de zile. Dacă schimbăm valoarea SkipRearm din registry de la 0 la 1 putem să folosim în continuare comanda slmgr -rearm sau slmgr.vbs -rearm de înca 8 ori. Asta înseamna că avem perioada trial de 30 zile + 30x3 comanda slmgr -rearm fără a modifica valoarea în registry = 120 zile + 30 x 8 zile cu modificarea valori în registry  de la 0 la 1 rezultă un total de 360 zile. 
  • Start în caseta  text Search programs and files tastaţi regedit - Enter.
  • Căutați cheia HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SoftwareProtectionPlatform - în partea dreaptă avem SkipRearm cu valoarea 0. Click dreapta pe SkipRearm - Modify setăm valoarea 1.
  • Start în caseta  text Search programs and files tastați command prompt, click dreapta pe command prompt - Run as administrator.
  • În fereastra deschisă tastaţi slmgr -rearm sau slmgr.vbs -rearm.
  • Restart sistem, verificați câte zile mai aveți pană să activați Windows 7 prin metoda de la punctul 1.
  • Puteți folosi această comandă de 8 ori, dar numai după ce modificați valoarea  SkipRearm din registry .
Atenţie: Procedura de activare descrisă mai sus este valabilă pe sistemul de operare Windows 7 și Windows Vista. Folosiți numai una dintre comenzi, dacă vă apare mesajul Command completed successfully, restartați sistemul. Pentru a verifica dacă comanda este validă în secțiunea Windows activation trebuie să vă apară mesajul cu 30 days to activate. Dacă operațiunea a eșuat folosiți a doua comandă. Modificați valoarea din registry numai după ce ați folosit una dintre comenzi de trei ori. Pentru siguranța voastră vă recomand ca înainte de a opera modificările să faceți un backup sistemului de operare.

ENJOY!
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More