vineri, 14 martie 2014

Cum sa pornesti sistemul de operare Microsoft Windows, atunci cand tasta F8 nu functioneaza.

Safe Mode reprezintă o caracteristică a sistemului de operare care ne permite să rulăm sistemul de operare cu o configurație minimă necesară pentru a rula. Este recomandat să pornim sistemul în modul de siguranță atunci când dorim să facem o devirusare eficientă a sistemului sau atunci când în urma instalării unor drivere incorecte sistemul de operare nu mai pornește. Tasta atribuită pentru a porni sistemul de operare în Safe Mode este F8. Am întâlnit cazuri în care la unele sisteme, atunci când dorim să selectăm opțiunea Safe Mode cu ajutorul tastei F8 aceasta să nu funcționeze.

Ce-i de făcut!!

Sunt mai multe metode să pornim sistemul în Safe Mode fără ajutorul tastei F8. Una dintre aceste metode presupune adăugarea unei opțiuni în boot loaderul Windows, prin editarea fișierului boot.ini, astfel încât să nu mai fie nevoie să apăsăm tasta F8, această metodă este riscantă și recomandată numai utilizatorilor ceva mai experimentați. Metoda cea mai simplă pe care o poate folosi orice utilizator presupune pornirea sistemului în modul de siguranță cu ajutorul unor utilitare care fac acest lucru.
  • BootSafeXP - aplicație portabilă (no-instal) care ne ajută să pornim sistemul de operare Microsoft Windows XP direct în Safe Mode fără ajutorul tastei F8. Click pe executabilul BootSafeXP, click - yes, imediat după restart sistemul nostru va porni automat în Safe Mode.
Download BootSafeXP.

  •  BootSafe - aplicație portabilă (no-instal) cu ajutorul căreia putem să pornim sistemul de operare Microsoft Windows (Windows All)  în modul de siguranță. Rulăm aplicația, selectăm una din opțiunile din interfața utilitarului, respectiv Normal Restart, Safe Mode - Minimal, Safe Mode - Networking, Safe Mode - Directory Services Repair. După ce ați terminat operațiunea pe care ați dorit să o executați în Safe Mode, rulați din nou aplicația, selectați opțiunea Normal Restart/Reboot, imediat după restart sistemul de operare se va  încărca  normal.
Download BootSafe.

ENJOY!!

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More