marți, 24 februarie 2015

Cum se creaza un Hotspot WI-FI in Windows 7.

Hotspot (Wi-Fi) este un punct de acces la internet ce oferă acces printr-o rețea locală fără fir sau dacă vreți mai simplu, este un loc în care te poți conecta la internet prin intermediul tehnologiei wireless. În Windows 7 partajarea conexiunii la internet se realizează mult mai simplu și nu necesită neapărat instalarea unor programe, dar despre asta într-un alt material.

Maryfi este un program gratuit care ne transformă Laptop-ul într-un Hotspot Wi-Fi. Cu ajutorul utilitarului putem partaja conexiunea la internet cu alte dispozitive care folosesc tehnologia wireless (telefon, tabletă, etc), în condiții de siguranță printr-o parolă securizată protejată de encryptare de tip  WPA2. Programul poate fi folosit și pe un sistem desktop cu condiția de bază ca acesta să dispună de o placă de rețea wireless. Lista cu Supported Cards and Devices acceptate/incompatibile o puteți citi aici.

1. Cum se creaza un hotspot WI-FI in Windows 7 cu Maryfi.
  •  Download Maryfi - dublu click pe executabil, urmăm indicațiile asistentului de configurare.
  • Dacă dorim, putem modifica setările din Maryfi fără probleme. În mod implicit acestea sunt: WI-FI Name - Maryfi, Password - 12345678.
  • Din interfața Maryfi, click pe View Network Connections to setup Internet Sharing - click dreapta pe adaptorul de rețea - Proprietăți.
  • În tab-ul Partajare bifați opțiunea Se permite altor utilizatori din rețea să se conecteze prin intermediul conexiunii la Internet a acestui computer, respectiv selectați Maryfi Connection (dacă vă apare opțiunea) la Conexiune de Rețea  la domiciliu - OK.
  • Click Start Hotspot, după ce Network Status se va schimba în ON, ne putem conecta cu orice fel de device la Router-ul nostru virtual.
 ENJOY!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More